top of page
Nieuws & Projecten
  • Foto van schrijverSolar & Led

Woning met zonnepanelen aantrekkelijk

Bijgewerkt op: 13 apr. 2018

44 procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. 


Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld vierduizend euro. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu waarvan de uitkomsten zondag in het VARA-programma Vroege Vogels werden gepresenteerd.

Iets meer mensen (46 procent) denken dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. Dertig procent van hen denkt dat het huis zelfs vijfduizend euro of meer in waarde stijgt.

''Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiële kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelen", aldus Olof van der Gaag van Natuur & Milieu.
Rendement

Volgens de organisatie is het rendement op de investering in zonnepanelen (ongeveer vijfduizend euro) zeker drie keer zo hoog in vergelijking met het vastzetten van het geld op een bankrekening en zijn ze terugverdiend in tien jaar terwijl de levensduur zeker 25 jaar is.

Het onderzoek is in opdracht van Natuur & Milieu uitgevoerd door Motivaction onder 722 Nederlanders tussen dertig en zeventig jaar.


Bron: Nu.nl

65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page